Tu Centro


Auriculoteràpia


L'auriculoteràpia té els mateixos principis que l'acupuntura però se centra únicament en l'orella i en la cartografia auricular. Mitjançant l'ús de microesferes magnètiques enganxades amb pegats a l'orella s'estimulen les zones reflexes de l'orella perquè repercuteixi en la part del cos que ens interessa normalitzar. Gràcies als impulsos nerviosos s'aconsegueix que el senyal arribi des del pavelló auricular a altres zones de l'organisme i d'aquesta manera es mitiga el problema pel qual s'ha acudit a l'especialista.

Aquesta teràpia ancestral té el seu origen en la prolífica medicina Xina, els experts van descobrir que mitjançant l'estimulació d'alguns punts de l'orella es tractaven diversos problemes de salut tant física com mental. Però després a la Grècia clàssica es va començar a estudiar la relació en aquesta teràpia i van veure que ajudaven problemes sexuals i de la menstruació. Fins a 20 segles després no es va començar a reutilitzar aquesta tècnica en occident per tractar ciàtica i dolors bucals.
Aquesta evolució va ser molt lenta fins a la dècada dels 50 del segle passat quan el metge francès Paul Nogier va començar a tractar als seus pacients que patien ciàtica segons la forma efectiva que havia vist a fer a una remeiera. A partir d'aquí, aquest especialista es va dedicar a l'estudi de l'auriculoteràpia actualitzant i difonent aquest mètode entre molts companys de la professió.


Tot i que els resultats de la tècnica eren notables, existien moltes crítiques per la manca de bases científiques del procés, encara que això va acabar quan el doctor va crear una màquina que era capaç de trobar els punts de major energia a l'orella que estaven relacionats amb la patologia del pacient; així es va començar a considerar que es tractava d'una patologia objetiva i fiable.

Des de llavors el treball va estar encaminat a crear un mapa auricular on es concretessin els punts de l'orella i amb quina part del cos estan relacionats a més de millorar i explorar diverses tècniques d'estimulació com la magnètica, els ultrasons, químiques o fins i tot lumíniques.

Una de les majors demandes de les persones que acudeixen a la consulta és perdre pes a causa de que l'ajuda que pot proporcionar aquesta teràpia és aprimar. I aquesta és un dels beneficis que es poden aconseguir, ja que no només contribueix a evitar la retenció de líquids i a eliminar toxines sinó que també combat l'ansietat que es pateix en estar a dieta. A més disminueix la gana creant una sensació de sacietat gràcies a l'alliberament d'endorfines que actuen sobre el sistema hormonal i digestiu i repercuteixen directament en el metabolisme i la força de voluntat .

- Disminueix la gana creant una sensació de sacietat -

Aquesta teràpia ajuda en el procés d'aprimament però per si sola no fa perdre pes i requereix d'una alimentació sana i equilibrada amb la pràctica regular d'exercici físic.

Funciona molt bé amb problemes ginecològics també, grans resultats en tractaments de diferent dolor com les ciàtiques, cefalees o les neuràlgies així com trastorns funcionals i orgànics com el restrenyiment, l'asma, el vertigen i l'insomni, així com ansietat, estrès o la depressió.

Contraindicacions:

  Si hi ha talls, cicatrius o cremades solucionar abans de realitzar-la.
  Desaconsellada en embarassades ja que es pot estimular la producció de certes hormones que podrien perjudicar la gestació més en dones que han procurat avortaments espontanis o prematurs.
  Tampoc en casos d'anèmia, hipertensió, esquizofrènia i malalties contagioses.
  Persones amb altes dosis de psicofàrmacs.© 2019 Tu Centro