Tu Centro


Acupuntura


L'acupuntura és una tècnica que forma part de la medicina tradicional xinesa i consisteix en la manipulació d'unes agulles i la seva inserció en punts concrets del cos amb l'objectiu de guarir i alleujar una malaltia i restablir l'equilibri i benestar total de la persona. L'acupuntura és una pràctica molt estesa des de fa milers d'anys en països asiàtics però avui dia es pràctica en tots els països del món, tant a la zona oriental com a l'occidental.


El tractament es basa en cinc elements:

  1. Element aigua: regeix els òrgans com la bufeta i els ronyons i és més actiu a l'estiu
  2. Element foc: en depèn el cor i pericardi, més actiu a l'estiu
  3. Element metall: afecta el pulmó i intestí gros, és més actiu a la tardor
  4. Element terra: regeix l'estómac i la melsa, és més actiu a finals d'estiu
  4. Element fusta: correspon al fetge i la vesícula biliar

Els acupunturistes realitzen el diagnòstic d'una persona a través d'un estudi basat en els antecedents i problemes físics, emocionals, familiars, ambientals ... de manera que la visió sigui global.

Cada element té emocions i conflictes i segons quina zona està compromesa les agulles hauran de localitzar en un lloc o un altre. Les agulles són molt fines i de metall. No són en absolut doloroses ni produeixen molèsties.


Beneficis:

  Disminueix el dolor. Regula el sistema nerviós vegetatiu pel que serveix per dolors crònics tipus artritis, artrosi i dolors aguts com cefalea, dolors d'esquena, menstruació, fibromiàlgies i dolors causats per lesions com contractures i esquinços.
  Afavoreix la circulació, pel que pot ser eficaç en inflamacions i varius, millora la cicatrització de ferides i redueix els edemes musculars.
  Millora els símptomes en problemes respiratoris tipus asma, bronquitis crònica, rinitis, sinositis o tos al·lèrgica.
  Allibera estrès i l'ansietat perquè aconsegueix l'equilibri en l'energia del cos i ajuda a la relaxació.

  Evita l'insomni en alliberar l'ansietat i evita processos depressius ja que en sentir menys angoixa s'afronten millor els problemes.

  Pot ajudar a disminuir la síndrome d'abstinència en drogoaddictes per la qual cosa s'utilitza en tractaments de desintoxicació.

  Elimina els dolors menstruals i disminueix els símptomes de la menopausa.

  En el tractament de càncer l'acupuntura s'utilitza per disminuir els efectes secundaris de la ràdio i la quimioteràpia produeixen com nàusees, vòmits i marejos. Activa el sistema immune i fa que el pacient s'enfronti amb més força a la seva malaltia.


© 2019 Tu Centro