Tu Centro


Ioga


EL IOGA és una disciplina mil·lenària provinent de l'Índia l'objectiu és aconseguir l'equilibri entre cos, ment i esperit, com a camí per assolir la il·luminació i la unió amb l'absolut. La paraula Ioga prové de l'arrel sànscrita yug que significa unió. Es basa en una sèrie de pràctiques amb la finalitat d'assolir al màxim el nivell de consciència, entre les quals es troben les asanes (postures corporals), la meditació, el pranayama (exercicis de respiració), els kriyas (neteges), els mudras (segells energètics), els Kirtan i els mantres (cants).

Actualment el ioga s'ha popularitzat enormement a Occident, derivant en una disciplina basada en les teories hindús, però fonamentalment enfocada a la pràctica d'un conjunt de tècniques orientades a aconseguir un major control del cos i la ment. En aquest sentit el ioga s'entén com un sistema d'entrenament dirigit a aconseguir l'equilibri i harmonia espiritual, fonamentalment mitjançant la meditació i el moviment corporal (asanes), coordinant amb la respiració.

Per als practicants d'aquesta disciplina el ioga no és una sola pràctica, és un estil de vida o filosofia que busca el benestar físic i mental, al mateix temps que el desenvolupament de la consciència espiritual.

Els beneficis del ioga són múltiples:

  Les asanes treballen sobre l'espina dorsal mantenint les vèrtebres en correcta alineació, actuen sobre músculs i articulacions augmentant la seva flexibilitat i mobilitat.

  Les asanes van ser desenvolupades per estimular el flux de Prana o l'energia vital, enforteixen el sistema immunològic, estimulen i equilibren les glàndules endocrines i els òrgans interns, afavorint la seva millor funcionament.

  S'aconsegueix una respiració profunda i completa que oxigena les cèl·lules, alleuja tensions, redueix l'ansietat i el nivell d'estrès.

La pràctica continuada desenvolupa un estat de consciència que estimula el desenvolupament personal, aporta un sentiment de calma interior i de presència, augmenta la capacitat de concentració, ajuda a viure en el moment present detenint el flux constant dels pensaments .

El Ioga és una altra eina que em va arribar a la meva vida sense jo buscar-ho i la veritat que també és un dels regals que més estic aprofitant. Igual que el Reiki, que en un moment de molta saturació de treball en només 5 minuts t'allibera a nivell mental, el ioga ho fa de la mateixa manera, però en moments puntuals, va molt bé per desbloquearte a nivell muscular. Els dos alliberen a tots els nivells, però per sortir del pas és molt efectiu per poder continuar en moments de saturació.
Una terapeuta és la primera que ha d'estar sana i equilibrada. Per això és bo fer esport, portar una alimentació sana, estar en contacte amb la natura i si es pot fer alguna teràpia setmanal per equilibrar molt millor, el teu cos t'ho agrairà.


Jo com a terapeuta recomano a tothom no fer-ho una temporada com si d'una moda es tractés, sinó integrar de forma permanent en la nostra vida perquè així és com s'aconseguirà una vida saludable i prospera en tots els sentits.

  El centre en aquests moments no realitza sessions de ioga, però com a professora puc recomanar postures de ioga personalitzades (asanes) a practicar segons el problema del pacient.


© 2019 Tu Centro