Tu Centro


Rolfing


El mètode Rolfing és una forma de treball corporal que reorganitza els teixits connectius, anomenats fàscia, que impregnen tot el cos, és una tècnica de manipulació profunda del teixit connectiu que busca alinear el cos amb la gravetat. Rolfing és una tècnica que implica la manipulació de la fàscia i el teixit tou per crear una millor alineació i equilibri en el cos, siéndo seu objectiu retornar el seu cos a la seva estructura òptima.


Rolfing s'enfoca en l'alineació a llarg termini i la funció millorada del cos a través de la manipulació dels teixits tous, en lloc de relaxar o enfocar els músculs rígids o adolorits a través del massatge de teixit profund.

Les lesions, la mala postura o el dolor poden fer que el cos es mogui de manera disfuncional. Amb el temps, el desequilibri pot causar o exacerbar el dolor i les lesions antigues poden romandre a causa que el cos no pot moure de manera natural, o s'ha acostumat a moure d'una manera que és perjudicial o dolorosa.


La tècnica, que va ser creada per Ida Rolf en els anys 60, és un tractament més integral que la fisioteràpia clínica o el massatge de teixit profund, i afirma oferir beneficis tant físics com mentals.Els beneficis del Rolfing es poden apreciar després de les primeres sessions, és possible percebre com la respiració s'allibera, la tensió al pit disminueix, els músculs adapten la seva tensió d'una forma més natural als requeriments gravitatoris, la distensió corporal, la relaxació i el contacte ple dels peus i cames. Això proporciona una millora de la postura i l'aspecte físic, alleugeriment de tensions i dolors, augment de l'estabilitat, la flexibilitat i el benestar corporal global.© 2019 Tu Centro